Blog

ConfinAmén: la sèrie teatral del Portàtil en temps del coronavirus

Malgrat el confinament i la pandèmia que ens obliga a quedar-nos a casa, els membres del Portàtil no deixem de fer allò que més ens agrada: explicar històries.

Us presentem ConfinAmén, una sèrie teatral creada i editada per Guillem Cuxart que reflexiona sobre tot allò que suposa viure tancats a casa.

Capítol 01: aquí

Capítol 02: aquí

Capítol 03: aquí

Capítol 04: aquí

Capítol 05: aquí

Capítol 06: aquí

Capítol 07: aquí

Capítol 08: aquí

Capítol 09: aquí

Capítol 10: aquí

Capítol 11 (i últim): aquí

Making off: aquí

Captura de pantalla 2020-05-18 a las 12.59.51

Seguim amb els canvis

El Roger ha fet canvis en la seva vida i un dels canvis ha estat fer una pausa en El Portàtil, però seguim junts; en el gym, en les festes del Casal Bac de Roda, per anar al cine o al teatre i sobre tot junts de tot cor.

GRÀCIES ROGER PER SEGUIR AQUÍ!!

Ens despedim de TOC TOC

Després de varies actuacions de TOC TOC en diferents teatres ens acomiadem de l’obra per a començar un nou projecte.

https://vimeo.com/user58720589/review/334191707/04c512ed5a

LLocs on hem actuat:

Al Casal de Bac de Roda (http://www.cdbacderodap9.org/festa-major-2018/)

A la Sala Disbauxa (http://www.maripiliteatro.com/web/php/cia-sede.php?idioma=esp)

 

Al teatre Calabria 66  (http://www.calabria66.net/)

 

A la festa Major de Poblenou 2018 (Parc Central) (http://www.cdbacderodap9.org/festa-major-2018/ ) 

 

A Cal Isidret (https://calisidret.eixpereiv.org/2019/03/11/toc-toc-quan-el-teatre-pica-a-la-porta-cronica/)

ELS PREPARATIUS PER L’ESTRENA

Els últims dies abans de l’estrena han estat uns dies plens d’emoció, nervis i alegria.

Muntar l’escenari, preparar els vestits, cosir les cortines per la finestra que ens va fer el germà del Gabi, les fotos que ens van fer l’Anna Galve i la petita Maria, el cartell que ens va fer la Júlia Perales, repassar els textos, ordenar les cadires una i una altra vegada, els llums, el monopoli, el vestuari, el maquillatge de la Núria, els pentinats, els últims assajos,  eufòriques i felices d’estrenar l’obra….

Assaig general

 

Muntant l’escenari

Maquillant-nos

 

i l’estrena

 

 

 

TOC TOC

Sabeu que és un Transtorn Obsesiu Compulssiu? Doncs no us perdeu el projecte que estem treballant El Portàtil amb la direcció d’escena a càrrec d’Aída Moraga.

Toc Toc és una divertidíssima comèdia coral on sis personatges es troben a la sala d’espera d’un psiquiatre famós, el Doctor Cooper (famós especialista de prestigi mundial) tots pateixen algun trastorn obsessiu-compulsiu (TOC), que aniran explicant al llarg de l’obra de forma esbojarrada però amb respecte i tendresa.

En Fred, la Camila, la Blanca, la Maria, la Lili i l’Anna esperen el doctor esperançats en superar les seves manies però el doctor ha tingut un problema en el seu vol provinent de Londres, així que, per a fer l’espera més entretinguda, decideixen presentar-se i explicar què els ha portat a la consulta; d’aquesta manera coneixerem un home que no pot evitar dir renecs constantment, una taxista obsessionada amb els números, una dona escrupolosa que està sempre pendent de la neteja i amb pànic al contacte físic, una beata que ha de comprovar les coses fins a trenta vegades abans de sortir de casa, una jove que repeteix cada frase dos cops i una noia obsessionada per l’ordre i la simetria a qui li espanta trepitjar les línies del terra.

Després, els pacients ja coneixen les pors i les debilitats dels seus companys, però el doctor segueix sense aparèixer; d’aquesta manera, amb la intenció de fer passar el temps de la millor manera possible decideixen jugar una partida de “Monopoly”, constantment interrompuda pels “tocs” de cadascun d’ells i que traurà el seu costat més mesquí.

Finalment, i veient que el psiquiatre no acaba d’arribar, decideixen començar la teràpia ells mateixos, amb unes pràctiques i uns resultats discutibles.

L’obra és una comèdia escrita per Laurent Baffie, qui dona un doble objectiu a l’obra: per un costat, l’autor pretén mostrar sense dramatismes un problema que afecta més gent de la que podríem pensar en un primer moment –segur que, qui més qui menys, es sentirà identificat amb l’estrany comportament d’algun personatge o, per què no, de més d’un–; per l’altre, fer riure l’espectador, una intenció totalment lloable, i el públic només necessitarà cinc minuts (o potser menys) per a comprovar que l’autor se’n surt de forma notable, garantint les rialles constants durant els noranta-cinc minuts de funció.

El projecte és una adaptació de l’obra escrita per Laurent Baffie ve a ser una metàfora de la societat actual, on la gent va a la seva sense temps per atendre la gent que l’envolta per tant la moralitat d’aquesta història és que una solució als nostres problemes és solidaritzar-nos amb els altres i deixar-nos de capficar en nosaltres mateixos i que la vida és molt més fàcil quan comptem amb el suport dels altres.

El Portàtil amb aquesta comèdia volem oferir al públic una veritable sessió de risoteràpia que presentarem els dies 17 i 18 de març al Casal Bac de Roda.

 

 

Ja tenim a la petita Chloe

 

Ja tenim a la petita Chloe i estem ben feliços.

La seva mama, l’Estefania, va estar assajant amb molta energia fins uns pocs dies abans que naixes la Chloe.

Diuen que els bebès quan són dins de la panxa els arriba els sons que hi ha al voltant de la mare, de fet quan els hi llegeixes el nadó pot sentir un arc de Sant Martí d’emocions però no sabem que pot sentir quan sent 1000 vegades el diàleg del nostre projecte, (TOC TOC les converses de sis personatges amb Trastorn Obsessiu Compulsiu en la sala d’espera d’un prestigiós psiquiatra que mai no arriba).

Només cal veure’ns per a fer-se una idea:

 

MOLTES GRÀCIES ESTEFANIA PER ESTAR AMB NOSALTRES I REGALAR-NOS EL TEU SOMRIURE!!!

T’ESTIMEM

IMG_5611

 

Mentre esperem a Chloe…

No se ens ha ocorregut una altra cosa que regalar un vídeo a Estefania….

Roger posa la idea, Laura idea els mitjans, Núria F. aporta alternatives, Encarna proposa la música, Núria adapta el text, Gabi practica el seu millor ball que va aprendre en Broadway i Aida és la directora i càmera…..

LA BLANCA PALOMA

IMG_5537
Encarna, Laura, Núria F., Núria M., Estefania (Chloe en la panxa) Aida i Roger